Önemli Duyurular 02/2012

Hatırlatma: Odamız sıralı dağıtım uygulamasında 4 grup sıra vardır.

a)Hemodiyaliz solüsyonları epo, darbo, yatan hasta ve hastanın isteğiyle büromuza getirdiği reçeteler 4000 tl limitli olmak üzere tek gruptur.
b)Ayrıca huzur ve bakım evlerinin reçeteleri 1000 tl olmak üzere bir gruptur.

c)Kan ürünü reçeteleri kendi başına farklı bir gruptur.

d) Mobil Sıralı dağıtım reçeteleri gün bazlı limiti olup ayrı bir gruptur.

Ayrıca kötü hava koşulları nedeniyle mobil sırasından gelmiş ve 2 gün içinde teslim edilememiş ilaçlar için İl Sağlık Müd. Eczacılık Şube Müdürü Sayın. Emin Peker'e bilgi verilmesi önemle rica olunur.

DUYURULAR

1- 03/02/2012 CUMA mesai bitimine kadar MEDULA SİSTEMİNDEN 2011 YILI SATIŞ HASILATI (KDV HARİÇ) BİLGİLERİNİZİ GÜNCELLEYİNİZ.

2- Değişen SUT maddesi ilk defa reçete edilen ilaçlar (raporlu olsun veya olmasın ) en fazla 1 aylık doza kadar ödenir demektedir. Sistemde düzeltme veya uyarı yapılıncaya kadar;

Sonradan mağduriyet yaşanmaması için sistemden uyarı gelinceye kadar ilk defa reçete edilen ilaçlar (raporlu olsun veya olmasın ) için 1 aylık dozu geçen ilaç (90,56,84 tb vs) vermemeniz gerekmektedir.

3- Acil servislerden yazılan reçetelerde “acil kaşesi veya hekimin el yazısı” ile acil durumun beyan edilmesi halinde reçete kayıt edilirken reçete alt türü “acil reçetesi” seçilebilecektir. Yalnızca doktorun kaşesinde acil hekimi ibaresinin olması veya reçete üzerinde bilgisayar çıktısı bandrol üzerinde acil servis ibaresinin bulunması “acil reçetesi” bölümünü seçmek için yeterli olmayacaktır. Acil durum belirtilmeyen (acil kaşesi veya hekimin el yazısı ile) veya yeşil alan muayenesi (kaşe veya hekimin el yazısı ile) olarak belirtilen reçetelerde ise reçete alt türünün “ayaktan reçetesi” olarak seçilmesi gerekmektedir. Uygulama aynı fatura döneminde farklılıklar oluşmaması için 01.02.2012 tarihinden itibaren geçerlidir.

4- Hassas Terazilerin yerinde muayenesi hakkında son damgalandığı yıl dahil olmak üzere 2 yılını doldurmuş cihazların muayenesi için izlenecek adımlar aşağıdadır.

b) Sonrasında Sivas Merkez Tc ziraat bankası 4 Eylül şubesi 36917624-5004 nolu "YERİNDE MUAYENE GELİRLERİ" hesabına işyeri başı şehir içi için 30 TL şehir dışındaki ilçelerde bulunan işyerlerinin 40 TL yatırarak dekontlarının muayene dilekçesi ekinde odamız tarafından toplatılarak 22 Şubat 2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İl bilim sanayi ve teknoloji Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

5- SGK ile TEB arasında yeni protokol imzalanmış olup detaylar için http://www.teb.org.tr

6- Erciyes üniversitesi Mustafa Kılıçer eczacılık fakültesi'nde okuyan 4 öğrenci ilimizde staj yapmak için başvurmuştur. Staj yapılabilecek eczane statüsünde olan ve bu öğrencileri stajyer olarak almayı kabul eden eczanelerimizin odamıza isimlerini yazdırmaları rica olunur.

7- REÇETE TESLİMLERİ AYNEN ESKİDEN OLDUĞU GİBİ SGK SİVAS SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜNE YAPILACAKTIR.

8- İsteğe bağlı sigortalılar'ın reçete girişleri ile ilgili duruyu için tıklayınız.