ÖNEMLİ DUYURULAR

1-    Stok Zararı Faturalarını Odamıza teslim eden eczanelerimizin faturaları resmi olarak depolara gönderilmiştir. Bu stok Zararı Faturaları Selcuk ecza ve Nevzat ecza Depoları tarafından odamıza ve hedef ecza tarafından tek tek eczanelere geri iade edilmiştir. Söz konusu stok zararları ile ilgili Türk Eczacıları Birliği ve Türkiyenin çeşitli illerinde eczacı odaları tarafından hukuki işlem başlatılmış olup bu davaların sonucu beklenmektedir.

Bu nedenle depolar tarafından odamıza iade edilen faturalarınızı imza karşılığı teslim aldırmanız ve muhasebecinizle görüşerek iptali yada beyan düzeltme işlemi yaptırmanız gerekmektedir.

İkinci adım olarak şu ana kadar depolar tarafından ödenen stok zararı miktarını kesmiş olduğunuz stok zararı faturanızın toplam miktarından düşerek kalan tutarın depolara yapacağınız ilk ödemede mahsuplaşmanız yada hesabı bu miktar açık bırakmanız gerekmektedir.

2- SİVAS İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNCE ODAMIZA; ECZANE VİTRİNLERİNDE MEVZUATA AYKIRI REKLAM VE TANITIMLARA SIKCA RASTLANDIĞI, DENETİMLERDE TESPİTİ HALİNDE GEREKLİ YASAL VE CEZAİ MÜEYYİDELERİN UYGULANACAĞI BİLDİRİLMİŞTİR. Daha önce bu konu ile ilgili duyurular odamızca yayınlanmıştır. Tüm eczanelerin gereğini yapması önemle rica olunur.

3- Polis Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören afgan öğrenciler ile ilgili TEB'den istenen maliye sözleşmeleri odamıza ulaşmıştır.500 tl sıralı turlu olan bu sıraya dahil olmak için başvuru yapmış eczanelerimize duyurulur. FATURALARI CEZAEVİ FATURALARI GİBİ MEDULADAN DENEME ÇIKTISI EKLENEREK ECZANE PROGRAMLARINDAN MANUEL OLARAK KESİLECEKTİR.