Güncel ve Önemli Duyurular

Bilindiği gibi 01.03.2011 tarihinde yapılan sut değişikliği ile bazı ilaçlarda rapor düzenleme ve ödenme koşulları değişmişti. Mevcut raporların geçerlilik durumu hakkında, 14.03.2011 tarihinde www.sgk.gov.tr adresinde, Sağlık Uygulama Tebliği Hakkında Duyuru (9) yayınlanarak, 11.03.2011 tarihinden önce düzenlenmiş olan raporların, düzenlendikleri tarihte geçerli olan SUT hükümlerine uygun olması koşuluyla, süresi sonuna kadar geçerli olduğu duyurulmuştur.

Yine aynı sut değişikliğinde yayınlanan KOAH tanısı ile ilgili değişiklik sonucunda RAPORLU VE RAPORSUZ KOAH tanısı konabilmesi için Solunum fonksiyon testi yapılmış ve FEV değeri %80 altında olması gerekmektedir. RAPORSUZ KOAH REÇETELERİNE DE solunum fonksiyon testi eklenmesi gerekmektedir.

BELEDİYELERİN ECZANELERİMİZDEN İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞTIRMA RUHSATI TALEP ETMESİ HUSUSUNDA ODAMIZ KARARI  İLE BİREYSEL BİR YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI AÇILMIŞ OLUP Sivas idare mahkemesi 24/02/2011 esas no:2010/ 1719 nolu kararla yürütmeyi durdurma alınmıştır. Sonuç bireysel bazda olup belediye ile ruhsat konusunda sıkıntı yaşayan eczanelerimiz odamıza ulaştıkları takdirde hukuki yönden odamızca destek verilecektir.

FARMAVİZYON ECZACILIK FUARI İstanbul CNR expo fuar merkezinde 8-10 nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Katılmak isteyen üyelerimiz http://www.farmavizyon.com/ adresinden detaylı bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirler. Katılımcıların odamıza bilgi vermesi rica olunur.

* Torba yasa'da yer alan Stok affının eczane bazında uygulama şekli ve detayları hakkında Saymanımız tarafından Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası ile görüşmeler yapılmakta olup sonucları sizlere duyurulacaktır.

* Eczane olmayan yerleşim merkezleri ve Mobil reçete sırası ile ilgili uygulama esasları belirlenmiş olup en kısa zamanda sitemizden duyurulacaktır.

* Fiyat farkı faturaları ile ilgili depo müdürleri ile görüşülmüş olup sonuçları sizlere sms yolu ile iletilmiştir.

Lütfen güncel haberler için odamız sitesini ve cep telefonunuza ulaşan sms leri takip ediniz.