ASKERİ PERSONEL'İN SGK YA DEVRİ HAKKINDA

15/10/2010 TARİHİ İTİBARİYLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE GÖREV YAPAN ASKERİ VE SİVİL PERSONEL'İN (ASKERİ ÖĞRENCİ VE ERLER HARİÇ) SAĞLIK GÜVENCELERİ SGK YA DEVROLMUŞTUR.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ VE SGK  DUYURULARINDAN ODAMIZCA DERLENEN BİLGİLER EKTEDİR LÜTFEN DİKKATLE OKUYUNUZ.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

211 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personel ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmeti sunucularına başvurularında Hasta Kurum bilgisi “Emekli Sandığı” ve Sigortalı Türü bilgisi “Çalışan” olarak seçildiği takdirde 15.10.2010 tarihi itibariyle MEDULA sisteminden provizyon alınabilecektir.

Tüm sağlık hizmeti sunucularına ve ilgililere önemle duyurulur.

SUT da 15/10/2010 tarihli konuyla ilgili düzeltme

3.1.1. Sağlık Hizmeti Sunucularına Müracaat İşlemleri

(1) Kurum sağlık yardımlarından yararlandırılan kişiler, SUT’ta belirtilen özel hükümler saklı kalmak kaydıyla Kurum ile sözleşmesi bulunan ayakta ve yatarak tedavi hizmeti sağlayan sağlık hizmeti sunucularına doğrudan veya sevk edilmek suretiyle müracaat edebilirler.  Ancak 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin, mesai saatleri içerisindeki müracaatlarının var ise öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerine yapılması zorunludur.”